söndagsskola #1

läs även på ikon1931.se

alla har inte haft turen att ha blivit medsläpad till söndagsskola som barn och då kan man väl omöjligen känna till alla bibelberättelser som andra ungar blivit matade med som välling. så kan vi inte ha det! den bästa berättelsen ur bibeln som finns är jesus liknelse om den barmhärtige samariten för den förstår alla och den får alla en känga av, fair and square. 

alas.
en man blir rånad och nerslagen och ligger för att blöda ihjäl på marken. en präst går förbi men nådig prästen drar åt sig manteln -och visslar nog lite på pärleporten- medan han skyndar därifrån. strax kommer en levit, (superhelig person med crazyass släktträd), men han går rakt förbi mannen som ligger och dör vid hans fötter. stiligt. så kommer samariern. (du vet en sån som ingen ens bevärdigade med en blick) och han plockar upp mannen på sin åsna, tar hand om stackarn och ser till så han överlever.

så. kristna, fina och högt uppsatta människor som "borde" hjälpt mannen gör inte det, och alla vet att risken för att det skulle gå till på samma sätt idag är brutalt överhängande. och eftersom ingen människa idag har frimodighet att identifiera sig med en snäll samarit så förlorar alla och jesus vinner ännu en wordfeud.

meaning: var hellre en hatad och ensam samarit som gör rätt än en förtjusande och skenhelig kristen.


det slår mig nu att detta är ganska stora grejer att lära en femåring! fast å andra sidan pumpar jag nog hellre mina ungar med detta än sätter dem framför svampbob fyrkant. så får det bli.
slut för idag tack för idag
syster signe

Kommentarer:



Postat av: Jennie

Så sant det du skriver. Man vill verks helig men när det väl gäller så backar eller blundar man.

2011-11-07 @ 14:41:29
URL: http://kristen.blogg.se/



~



Kommentera

syster signes :

söndagsskola #1






Jag heter
Kom ihåg mig till en annan gång?
Mail

Blogg-URL

Kommentar









  • Tillbaka till förstasidan, tack





  • ~