arkiv.~


se därför alltid uppåt

 
syster signe

tack för kaffet

har du tagit åt dig äran för någon annans jobb någongång? tänkte väl det. sånt gör nämligen inte heligt folk. nya -högst oprofesionella- studier visar att vi människor i princip aldrig tackar rätt person. för att bäst visa detta skall här i god ordning statueras fyra exempel över tämligen vanliga komplimanger vi svarar tack på.
 
1. vilken fin tröja! jag tackar...
mig själv - för min särdeles goda smak
vs den lilla pojken i guatemala som sytt den
 
2. du har såå fina ögon! jag tackar?
mig själv - för att de är mina
vs konstnären bakom som tog nio månader på sig att definiera den perfekta formen, färgen och storleken på dem
 
3. du har såna hoppahageskills-fotbollsskills-pianoskills-nunchukuskills... jag tackar?
mig själv - för att jag ägnat så mycket tid åt att bli grym
vs skaparen som gav mig ben, armar och förstånd att ens kunna vicka på lillfingret
 
4. du är en så bra människa! - jag tackar?
mig själv - för att jag helt enkelt blev en så bra människa
vs fadern, varifrån allt gott, ljust och varmt kommer som existerar i världen
 
 
 
nu drager vi ut i världen och tackar inom oss rätt upphovsman.
amen syster signe

det är synd om människorna

nu ska här världen dränkas i nya toner av sammet och halleluja! jag råder samtliga av världens invånare att lyssna på dessa två sånger när det regnar på semestern, mjölken är slut och eländet knappar in. det blir hemläxa likväl tidig julklapp från gud. ejmen.
 
fantastisk låt #1
fantastisk låt #2

 


storkram
syster signe

träd fram träd fram min sköna


kom och berätta för honom
att det regnar och åskar
att det glittrar och strålar
allt vill han veta av när det är du som berättar


syster signe


jag älskar dig

ibland blir jag lite extra nervös och kissnödig när någon halvnära person säger jag älskar dig!
på sin höjd kan vi väl tycka om, men älskar, då rasar hela nervsystemet! är det okej att säga DET nu! är inte det något man sparar till sin blivande man! nu vet jag inte om du tycker om mig SÅ eller SÅ eller vad vill du mig?!

jesus sa "älska varandra". och jag är fånig. vi borde inte inte spara på de orden. de blir inte utnötta av att vi använder dem för ofta. alla du tycker om borde få veta. älska inte bara mer. berätta det mer.
syster signe

dagens u-landsproblem

det finns folk i världen som riskerar att bli avrättade för att de äger en bibel. själv är min prövningsångest på max när folk inte håller med mig om att o store gud är den bästa psalmen i sångboken. det är lite hur man ser på sånt där. någon annanstans, i någon annans liv smyger krypskyttar på lekplatsen intill, där anger gamla församlingsmedlemmar varandra, där ber man i yttersta emlighet, där blir en harmlös blogg som denna avstängd, och alla kyrkesystrar efterlysta.

inte för att ställa till med kaos eller uppvigla till typiskt skrämmande och osvenska uppror, utan för att jag håller med om att alla vi som är kristna i sverige så mycket mer bör:

a, uppskatta religionsfriheten
b, visa så mycket mer för dina bekanta vem jesus är, som inte alla syskon i världen kan
c, be för dem som blir jagade för sin tro på gud, just nu

idag min vän, kan du alldeles gratis få välja en!  och välj inte a. amen hej!

 


fred och mod
till både syster eller bror
syster signemotsägelsefullhet

nu går jag five steps back. men eftersom alla människor i hela världen finns på facebook och alla helst av allt vill nå ut till hela världen så finns det nu en facebooksida för syster signe också. hurra för detta. klicka på bilden för att luras in.herren varen med er
syster signe

fasta! yaaayy psychoo!

vad värdesätter du mest i livet? vilka saker har blivit så stora för dig att du skulle gråta blod och slita ditt hår om du tvingades uppoffra dem? för somliga är det pengar, somliga choklad, somliga wow, somliga sex, somliga bilar och somliga den dagliga dosen facebookbekräfelse.
 
det finns folk som tror att kristna måste avstå från precis allt som är roligt eftersom allt roligt är SYND. originellt ju. men att offra något till gud är en mer logisk konsekvens. att tacka och ge cred för att han skapade dig, fixade fram världen och vill veta av dig mest av allt.
 
dagens utmaning för mig är att typ en dag i veckan stryka det som blivit ditt allradyraste. för guds skull. för att säga tack och varsågod, detta är det finaste jag har, det får du av mig. sen kommer alla plus bara regna in, som att du kanske vänjer dig av med otrevliga laster, får tusenfalt igen ja såna saker.

syster signe
en mer kreativ dag

jag befinner mig på sveriges kristna ansikte, den förlovade ön, de välsignade klipporna, hönö.
jag njuter av guds skaparglädje och konstaterar att han är bättre än både van gogh och edvard munch tillsammans. bara tanken liksom - jag vet! jag skapar saker som flyger, skriker och äter upp människornas matrester. guds skapelse är fantastisk, och den är en present till dig. grattis.

syster signe

jesus vs groddar

var jag än går blir folk ofta mer intresserade av att jag är vegetarian än att jag är kristen. jaha kristen ja, NÄMEN ÄR DU VEGETARIAN!! DET hade jag aldrig trott! vad spännande varför då!

nog för att det är fängslande med samtal om näringsbrist och svampgrytor, men jag tycker allt det varit trevligare om folk inte bara frågade hur jag sköter mina vitaminer utan också blev rasandes upprörda över hur jag kan tro på något som inte ens syns, varför jag slösar tid på att be för människor som aldrig ens tänker på mig, eller hur jag kan tro att det finns en gud när det finns ondska i världen!? vi får ju aldrig berätta!
nog me svamp och
lite mer upprördhet tack
syster signe


med (...) i båten kan jag (...) mitt i (...)

 

kram
syster signe


oundvikliga sanningar

 

friden fröjden och

bamsekramen från syster signe


still got it

underbara underbara svenska kyrkan, just när man tror att de har gått och dött ut multisatsar de på att uppmuntra den vanliga anderssonskan att be till gud. jag chockas när jag läser på deras bönesajt hur svenskarna ropar till honom om hjälp, och tackar jesus för detta helt underbara projekt och alla bönesvar det ska ge.
om du vill dela en bön eller ta del av andras, klicka HÄR. 

ingenting

nej ingenting

är för stort för gud

 

syster signe


och den ljusnande framtid är vår

 

kram
syster signe


hur man preachar

en gång predikade jag för ungarna med paintillustrationer, och efter det har jag nog inte undervisat en enda gång utan att göra ett kletigt bildspel till. idag städade jag ur mitt kontor och hittade den här "predikan om världshistoriens tre viktigaste sagor" som överlevde utrensningen.

den är ett väldigt allvarligt inslag i den tysta diskussionen kring ondska och djävulens makt som det annars inte yppas mycket om i sveriges kristenhet. här är ungefär allt vi behöver veta hur man handskas med sånt. enjoyoch vi gör bäst kaos med djävulen genom att hålla oss nära gud och guds ord
eftersom en del föräldrar läser här ibland vill jag bara understryka
att jag har varit en enastående seriös ungdomsledare i övrigt

med vänliga hälsningar
syster signe

som jehovas vittnen fast tvärtom

ibland känner jag det som att vi kristna står i en enfaldig klump utanför ica och gråter villrådigt till gud om en liter mjölk. det är ju himla otroligt vad man kan göra med två händer och fötter egentligen, till och med traska in och hämta lite mjölk själv.

ändå är vi ju verkligen sämst när det gäller att ta våra händer och fötter för att göra något åt allt vi ber för. ett exempel. "kära gud, gör så att tant agda blir frälst. amen." ica. mjölk. svaret är en halvmeter bort och ändå vill vi ha ett mirakel från skyn.

gud knäpper inte med fingrarna så agda plötsligt skrålsjunger pärleporten idag heller. han vill att de kristna som finns runt agda ska göra något. visa henne vem gud är genom att berätta om vad vi fått uppleva, om våra liv som kristna, hur vi blev friska, helade, vad jesus gjorde som förändrade allt.
 
nu har vi prov på detta! vad ska vi göra?
a. gå ut i hela världen och gör alla folk till lärjungar
b. stäng in dig in i din kammare och be att gud i smyg tvingar alla att älska honom tillbaka

 
om du valde fel får du inte komma tillbaka
puss
syster signethe force is with yousyster signe

en får passa sej

detta är inte en blogg om mina kläder, min miniutöst detaljerade dagsagenda, mina bästa tutorials eller min instafrukost. här vill jag skriva om ett liv med jesus. tack för uppmuntran i att Du vill läsa om just det och vänligen skjut mig om jag börjar lägga upp recept här.

peace
syster signe


(ps det är ganska roligt att orden "jag, min, mig" står skrivna 7 gånger ovan i en text på typ 40 ord, vars budskap är att ge gud äran. vad ska jag säga. köttet är svagt.)

de e mycke nu

jag och nådig pastorn är iväg och konfirmerar ungarna i helgen,
gud älskar er fortfarande dock mer än någonsin.syster signe