arkiv.~


skjut inte dig själv i foten

Hat vållar fejd, men kärlek skyler alla fel. ordspråksboken 10:12
 
Må Gud må ge oss blödigare hjärtan, idag och för all framtid.
Amen. syster signe 

under-bare gud

 
nu kör vi igen. ett av det bästa med gud kommer alltid vara att han har timing och kan överraska mig. i helgen lånade jag min pojkväns bil, parkerade den i stockholm och förlustade mig med en vän hela dagen. när jag skulle åka hem var bilnyckeln borta. vi vände ut och in på väskan, den var inte där. jeans, tröjor, jacka - alla fickorna var tomma. tänk om jag glömt nyckeln i låset. i fem kilo panik sprang jag kilometern mot parkeringen och kände säkert tio gånger i fickorna om och om igen. ingen nyckel. framme - och upptäcker att bilen iallafall står kvar. av ren vana, lättnad eller dumhet sticker jag ner handen i jackfickan för att ta upp nyckeln som jag alltid gör. och då ligger den där.
 
dagens fråga: är det jag som är knäpp eller gud som är cool?
för jag sätter alla mina pengar på det senare.
 
 
 
syster signe
 

senapskorn

jesus svarade:
- om jag kan? allt är möjligt för den som tror.
 
markus 9:23

min hund åt upp min kallelse

hej. det är bara jag.
är ni fortfarande kvar? 
 
när någon frågade varför inte syster signe skrev längre sa jag att det bara inte gick. när han frågade varför vi inte ber tillsammans mer sa jag att jag inte visste. när nådig pastorn ringde sa jag att jag kanske skulle gå till en annan församling, men dit gick jag inte heller.
 
jag har suttit med dålig hållning i en dreglande, dum andlig tystnad de senaste månaderna. livet har bara rullat på som vanligt och jag har rullat med. men så idag insåg jag att det är sant- det jag alltid säger men aldrig tidigare fattat: att hur långt bort vi än springer, finns Gud alltid precis där när vi vänder oss om igen.
 
och jag tackar gud att han inte ger upp om mänskligheten.
 
på återseende
syster signe