arkiv.~


dagens biologilektion


i begynnelsen skapade gud himmel och jord


källa: 1 mosebok 1:1


slut för idag
syster signe

fånga inte dagen, släpp den fri

ta väl vara på den tid som är kvar
/paulus

make each day count
/jack dawson

gör något vettigt av idag
/syster signe

 

 


and the beast

idag ska jag berätta livets bästa skönhetstips som jag lärt mig av mina år som tonåring.
det är i sanning inte var dag jag gör sånt här så håll till godo bröder.
1. permanenta inte håret i afrolockar hur coolt det än verkar.
håret bränns av och det gör ganska ont. den följande utväxten är dessutom fantastisk
2. blek inte håret nio gånger på två månader. håret ramlar av
3. ät mat så ser du pigg och fräsch ut
4. färga aldrig håret hemma
5. använd solskyddsfaktor även när det känns som att du inte är
en rödblek skandinav som brinner upp efter fyra minuter i solen
6. om du ska på maskerad - ta det lite lugnt med utstyrseln
7. var schysst mot dina organ och låt bli kemikalierna ibland
8. men framförallt, skratta mycket. då är man fin jämt och tänk helt gratis också
en människa ser det som är för ögonen,
men Herren ser till hjärtat.
1 samuelsboken 16:7varsågod och lär av mina misstag
kram
syster signe


på isvägar och gröna ängar

när jag är rädd att tap­pa fotfästet
håller din god­het mig up­pe, her­re.


psaltaren 94:18

syster signe

 

 


ett litet steg för människan

jag gillar inte gospel. musiken är tradig och låtarna tar aldrig slut. däremot tycker jag det är mycket trevligt att gospel har blivit det enda existerande medel som kan få en hel församling att STÄLLA sig upp i bänkraderna och till och med ta små diskreta steg från höger till vänster för guds ära!! det är annars sådant som skulle klassas som grovt stötande en söndag förmiddag. så tills dess att en vanlig psalm kan få en farbror på 70 att lyfta händerna och hojta PREJS DA LÅRD åker jag mer än gärna på gospelkonsert.

... vilket är precis vad jag ska göra i helgen. och jag har hört att just den här kören är fantastisk, så om du gillar dem eller är för lite freemindness, kom till finspång pingstkyrka på fredag klockan 19. dä bli röj.


prejs his nejm
syster signe
kokis jr

min kaffebyggare gjorde med ynka tolv år på nacken ett tidigt tonårsuppror och dog. det är vekt tycker jag. efter det fick jag dricka pulverkaffe tre gånger om dagen och över denna prövning nämnde jag min bedrövelse för några i kyrkan.

en vecka senare fick jag ett anonymt kuvert med pengar till en ny kaffebryggare av någon i församlingen! jag vet fortfarande inte vem de är från, och eftersom jag aldrig någonsin har fått en anonym gåva vet jag inte riktigt hur man ska bete sig i en sådan situation. själv skulle jag försökt hinta på alla sätt att det var jag som var givaren ifall jag gjort något sådant. men ingen har trätt fram. jag är överraskat glad över denna välgärning och bockar djupt i tack för den nye herr kokis som just nu skiner glatt i ögonvrån och puttrar att det snart är fika.
tack gud för generositet
och kaffe i en skör kopp på fat

syster signecred

tre sorters människor jag beundrar i all allmänhet:

kändisar som blev mobbade som barn och är med i BRIS-projektet "idolkort". här finns bilder på hur fula vår tids celebriteter en gång var och några rader om hur eländiga och förtvivlade de brukade känna sig. det tycker jag är sjukt fint och ovanligt i vår tid när man bara får vara lycklig snygg och fantastisk. visste du till exempel att henrik schyffert blev mobbad som barn, och att shirley clamp minsann blev hånad för sitt underbett.

människor som lever som de lär.
detta är sorten som faktiskt förtjänar att vara förebilder. och jag älskaarrrr när man märker att man sprungit på en människa som gör precis likadant som den uppmanar andra att göra. hittils har jag träffat en. yay.

kvinnor som fött barn.
4 kilo unge. 50 centimeter kropp. det SKA inte fungera. och eftersom jag hade makabra oturen att bli tjej ökar risken för att det faktiskt blir jag som kommer ligga där och vråla en vacker dag. trevlig kuriosa: madalena carnauba från brasilien har fött flest barn i världen, hon har nämligen klämt ut trettiotvå ungar.


om du passar in i någon av ovanstående kategorier tillägnar jag dig den här låten. grattis!

peace!
syster signe
en liten vit lögn om året kan man väl kosta på sig

jag är så himla lat. jag älskar att ha feber och när det regnar för då slipper jag gå ut. friluftsliv ger mig ångest och all inplanerad fysisk aktivitet gör att jag vill gömma mig i städskrubben tills faran är över. världen är ju ute efter mig ändå pga av min oanständiga lathet men jag tänkte att kanske gud har något trevligt att säga för att uppmuntra min ihållande passivitet! det närmsta jag kom var detta, och det vart ju väldigt bra tycker jag.

1 tim 4:8
fysisk träning är bra på sitt sätt, men att träna sig i att lyda gud är nyttigt på alla sätt. den som lyder gud har ju fått löfte om liv både i den här världen och i den kommande.


fy sketan vad jag ska träna mig på att lyda gud om jag får stanna hemma i värmen och göra det, tänk aldrig behöver jag röra en fotboll i livet igen.


denna bild är min trofé, den dyraste av alla, ty här är enda beviset från min första (och sista) skogsvandring. det här är bilden som kommer få mina barnbarn att tro att jag var sådär käckt frisksportig i min ungdom. de kommer berätta för alla sina vänner om vilken cool farmor jag var som vägrade ta bussen och som gick till fots överallt i protest mot den hotande latheten. jojo jag har allt tänkt ut det bra.


glid i frid
syster signe


i'm lovin it.

det var en gång en lördag i en macdonaldskö. några anställda tonåringar irrade runt bakom kassorna i flottångorna och försökte undvika att gå under i ljudnivån, stressen, miljön och bland de bittra kunderna. de hade de inte tid att se en människa i ögonen, och reagerade inte på att annat än saker som hade med fanta och plusmenyer att göra.

och de har det tufft nu, med 150 decibel i öronen, 60 spänn i timman och tjugisju griniga farbröder som skriker efter mera ost på sina hamburgare. men jag undrar om det inte blir ännu värre sen. sen, när de också kommit upp sig lite, utbildat sig och fått det bra. för då har de plötsligt blivit de nya föräldrarna bland mcdonald's-borden, som släpas in av sina ungar för veckans höjdpunkt, som har tryckt ner sig vid ett kladdigt bord för att slippa gisslet med att laga mat för hela familjen, som skriker åt sina gråtande barn vilka bara kan tröstas av ett nytt happymeal. ingen ser någon. alla är bara inställda på att få sitt, betala för sig, låta någon annan röja upp, och sen är det bra. ingen ögonkontakt, inga känslor, inga artigheter. bara tack och hej. om ens det.

om jag fick lära svenskarna någonting, bara en enda sak i hela världen förutom något vist om jesus, skulle det vara ÖPPNA ÖGONEN OCH SE FOLK, himla FÅNTRATTAR. det är sorgligt när vi bara pratar om och lever i  mina arbetstider, min värdelösa chef, min familj, min semester, mina ärenden, mitt bås på donken. vi har så bråttom att komma hem till vårt eget att de människor vi möter när vi är ute, lika gärna kunde varit fontäner eller granar i min världs kulisser.


i all välmening till dig som känner igen dig det allra minsta:

VAKNA
är du snällsyster signedu vet när tiden stannar

hallå jag glömde det viktigaste av allt: det allra folkligt kristnaste sverige har, nämligen CAROLA, var en stund på samma läger som jag i nyår! det fick mig osökt att tänka på min kusin sara som var ett stort carolafan när vi var små. jag tyckte såklart att carola var sjukt töntig eftersom jag själv var en hanson-tjej (vilket torde säga allt). men någonting måste ha hänt med mig genom åren. det var totalförnedring. jag tjuvlyssnade andäktigt på hur carola frågade var det fanns toaletter medan jag närapå dog av undertryckta igenkänningsnivåer. I KÄLLAREN CAROLA, JAG KAN VISA DIG CAROLA, JAG KAN HJÄLPA DIG MED PAPPERET CAROLA OM DU VILL CAROLA. CAROLAAAAAAAAA!!

buh jag blir så trött på mig ibland. jag fattar inte varför jag alltid tror att jag och kändisar ska bli bästa vänner, och varje gång blir jag lika besviken, de känner ju inte ens igen mig. det där med att uppföra sig bland folk blir nog inte av i år heller. hon log lite iallafall, det kändes bra.för den som har en minut över, lyssna på tolkningen av hennes ganska sämstiga låt som här är ganska fantastisk  tomas andersson wij – evighet


hare, syster signe


äntligen en av dem

det har tillkommit ett nytt ord i gemene mans vokabulär: bloggpaus. alla moderna människor med lite folkvett tar ju bloggpaus ibland för att prioritera sig själva, riva ner lägenheten och göra allting nytt, rensa ut garderoben för att kunna fylla upp den igen och få tid att dricka espresso med sina sofistikerade vänner. om man nu kan kalla min frånvaro för bloggpaus (vilket jag såklart hoppas eftersom jag gärna är lite down with the kids) så har jag iallafall nu gnisslat mig tillbaka till min dammiga skärm efter julens bravader. tyvärr har jag inte målat köket i sofo-vitt och lattedruckit mig igenom julen och nyåret. inte heller har jag umgåtts med mina tjusiga vänner, köpt femton nya par skor eller ens varit en quickie i new york.

däremot har jag farit med tolv av mina små lärjungar samt min lilagula sovsäck anno 1995 på läger till en by i dalarna! i skitigt hår och med bara en vante har jag stampat takten till den ena jesusdängan efter den andra, pratat med gud, träffat bröder, systrar och lyssnat på predikningar som var så klockrena att jag nästan trillat av stolen.

och det retar mig att alla blondinbellor och kenzor som ändå hade bloggledigt inte var där med mig och blev förstoppade av vitt rostbröd och pasta, idel pasta. tänk vilka samtal vi kunde haft, om jesus och underlagskrämer, the best of two worlds i en enda stor bloggbreak. det hade suttit fint.

men icke. så gott nytt år och gud välsigne dem och dig och det nya året.


syster signe