arkiv.~


min pappa är starkare än din

vår far, som är i himlen
låt folk fatta hur sjukt fantastisk du är
visa oss en glimt av hur bra det kommer bli i himlen
och säg vad du tycker är bra för oss så att vi slipper göra fel val
ge oss mat som räcker helst bara för idag så att vi måste lita på dig imorgon med
förlåt att vi är helt dumma i huvet ibland
och hjälp oss förlåta folk som beter sig som idioter mot oss
gör inte livet svårt och beskydda oss från alla djävulens påhitt
himlen är din
all makt också
och all cred till dig

låt det få bli så


kära hälsningar
syster signe

fri

därför säger herren gud:
jag skall ta itu med de band som ni fångar in människor med.
jag skall slita dem från era armar, och de människor ni har fångat
skall jag släppa fria.

hesekiel 13:20


människor är bra på att binda varandra.
med makt och hånfullhet, avund och svek.
gud är bra på att bryta kedjor
och göra dig fri


syster signe

hemlig agent eller isprinsessa då

många kristnaarbetar inom sjukvården, men sjukhus är neutral mark och en kristen läkare får inte ens be med en dödssjuk om hen ens tigger om förbön. många kristna arbetar inom barnomsorgen, men barn måste lära sig bli självständiga individer och tillåts bara jämlikt presenteras för alla religioner. många kristna jobbar som lärare, men i skolan måste vuxna vara objektiva i allt och förbjuds tala mer om sin egen tro än någon annans. många kristna jobbar inom media, men får inte utrymme att producera skymten av annat än det som är folkligt kommersiellt och i trevlig paradisehotel-anda. många kristna arbetar inom kyrkoförsamlingar, kanske för att de gav upp och tänkte jamenhär får jag väl iallafall prata om gud. men i kyrkan får man inte trampa någon på tårna, där gör man säkrast i att dra ner lite på "allt det kristna" och riskerar alltid att kyrkan ska ramla i de båda dikena att bli livsfarlig sekt-bunker, eller ännu värre: en harmlös kaffestuga.
jag behöver nog en SYO-guide
syster signe

gud välsignar inget som är bajs

somliga dagar är jag arg på gud då saker aldrig klickar och flyter som jag vill. trots att man ber och ber över att något ska bli bra och ordna sig skiter det sig ändå. ser det ut så under en längre tid kan man med fördel fråga sig vad man har för avsikter med sin önskan och bön. är avsikten kärleksfylld och något som gud kan möta? eller innebär bönesvaret att gud och guds kärlek skulle hamna om än bara lite i skymundan i livet? tyvärr är det så enkelt att om det du ber för inte är bra för någon runt dig eller dig själv, kommer inte gud få det att utvecklas genom att svara på bön heller. varför skulle han? han är en kärleksfull gud. så be inte i hundra år över att bajs ska bli choklad. du kan anstränga dig att hitta råvaror istälet, typ kakao, som gud kan utveckla.

syster signe

ja jesus en vecka hade faktiskt låtit mycket bättre

i mellanstadiet lärde jag mig bara en sak som jag kommer ihåg kristallklart. det var för övrigt en religionslektion och detta är alltså visdomen jag ännu bär med mig: "jesus var vek! vet ni ens om att alla andra uthärdade tio timmar minst på korset! jesus gav upp efter bara fem. och han ska vara gud!" sa min objektive lärare.

har man dessutom hela världens smärta på sig kanske man ska ha lite cred ändå tänker jag.en välsignat god helg
önskar jag dig
syster signe

typ rebecka black fast ändå inteur barnen från frostmofjället,
världens frommaste, och tredje bästa film någonsin
syster signe

anledningar att jag kommer bli en fantastisk mamma #3

sammanlagt har jag fått äran att hålla i cirka tre stycken barn i mitt liv. denna eventuellt lite magra summa beror inte på att folk anser mig vara en oansvarig och totalt känslolös person, utan mest att jag är rädd för barn och inte har gåvan att få dem tycka om mig. detta till trots ska jag vara barnvakt ikväll! jag förstår inte riktigt vad föräldrarna tänkte på när de frågade mig, men fadern erkände att de hade ringt till ett okänt antal övriga innan jag kom på tal. jag är sjukt ängslig och vet verkligen inte hur detta ska gå.

här är det enda existerande bildbeviset på mig i närkontakt med ett levande barn, men som tecken på ytterligare moderlighet kan noteras att jag respekterar barnet och dess föräldrar genom noggran cencur.


1 kor 10:13
era prövningar har inte varit övermänskliga. gud är trofast och skall inte låta er prövas över förmåga: när han sänder prövningen visar han er också en utväg, så att ni kommer igenom den.

ja gode gud,
visa en utväg
syster signe

inte ens lite

ty jag är viss om att varken död eller liv,
varken änglar eller andemakter,
varken något som finns eller något som kommer,
varken krafter i höjden eller krafter i djupet
eller något annat i skapelsen skall kunna skilja oss
från guds kärlek i kristus jesus, vår herre

rom. 8:38


suck it up
syster signe


å om jesus hade varit här

jag satt på mitt favoritcafé häromsistens, glad, lugn och vårig med kaffet i hand. intill vårt bord satt ett gäng fräsiga kvinnor i 30-årsåldern och samkvämade. efter en stund blev det svårt att undvika en av damernas stämma som högt och oavbrutet skvallrade och pratade skit om en av deras nya bekanta, A, som giventvis inte var närvarande. vännerna nickade ivrigt för att få höra mera och kaksmulorna fullkomligen sprutade. det var ingen hejd på förolämpningarna och jag undrade intensivt hur de skulle reagerat om A stått bakom dem, och vad som då skulle ha hänt. A kom aldrig, så efter att ha försökt sätta eld på fruntimrena med tankekraft några minuter kom mitt sällskap på att jag är kristen och borde väl vända andra eller sextioåttonde kinden till. men jag kände instinktivt att jesus minsann inte skulle ha varit tyst. han skulle sagt något klokt och skarpt så att alla -inklusive jag- fick en känga och visste att han hade rätt. 

höj din röst för den stumme,
till försvar för alla som sviktar
ords 31:8

och prata om människor som om de vore i samma rum
så slipper du vända dig om efter varenda ord

står inte i bibeln,
jag tar ansvar för att det gäller ändå.


obs. jag gjorde ingenting åt saken. 
rackadish.
syster signe

...

Follow my blog with Bloglovin

reklamavbrott

i torsdags var jag med mina konfirmander på studiebesök i fantastiska secondhandbutiken öppenhand som drivs av tre frikyrkoförsamlingar i stan. de två dagar i veckan man håller öppet står alltid hundra personer på kö vid ingången. de dagar de håller stängt forsar frivilliga till för att hjälpa till att ta emot och packa upp de saker som folk i stan har skänkt. allt för att okända människor flera tusen mil bort ska kunna äta sig mätta, klä sig varmt och hålla sjukdomar borta. kristna startar inte bara krig. det är skönt att veta.

syster signe


föräldraskapets ädla konst

om jag får en drös ungar någon gång skulle jag göra allt för att de skulle bli precis som jag. de skulle gilla samma musik, älska min mat, skratta åt samma saker, de skulle berätta allt för mig, lyssna på allt jag sa, och framför allt tycka att jag var den coolaste mamman i världen.

men det oroar mig lite, för tänk om de väljer allt tvärtom, tänk om de hatar mig och flyttar ut när de är tolv, börjar dricka tändvätska och aldrig kommer hem igen! det allra bästa vore kanske att hålla dem så nära att de inte tror de kan välja själva hur de ska leva. fast tvinga dem kan jag väl inte, och att manipulera känns ju lite väl mengele... nej. det finns bara ett alternativ. visa att jag är deras mamma som tänker finnas kvar vad som än händer. sen måste de välja själva om de vill vara som jag, om de vill tycka om mig tillbaka. även om deras fria vilja innebär att inga av mina barn ens vill vara i närheten av mig.

undrar om även guds tankar gick så den morgonen han skapade människan. det där frivilja-beslutet kan inte ha varit skönt att ta. men tack gud för att du trots allt gjorde det. tack att du står ut varje dag med att se oss faderslösa tills dess att vi söker upp dig igen.

syster signe


odla böner och skörda hela freakin chili con carnen

gör som syster signe säger.


1. köp en skrivbok2. börja skriv ner allt du ber gud om. allt. från jag vill hitta kärleken till jag vill inte ha ont i lilltån. inga fina ord, bara kort och gott, med särskrivning och allt3. fega aldrig med "gud hjälp mig med allt som är jobbigt" utan ta i lite. var konkret och specifik. be och skriv alltid: vad ska gud göra för dig? hur? och tills när? gud blir inte förnärmad av att du ber med tro!4. skriv datum och fram tills när du vill att gud ska ha svarat på din bön. gör två rutor märkta JA och NEJ där du kan fylla i och se i efterhand om gud hjälpte dig. ett typexempel:


5. lämna det du har skrivit till gud.7. gå tillbaka och kryssa i ja när du har fått ett bönesvar! och om det ibland blir ett nej, vilket det blir, undvik då att gå under. be för det en gång till. kanske är tiden bättre nu istället. sätt ett nytt datum och nya rutor, lämna det igen till gud och var enträgen. och till sist: säg tack när gud hjälpt. bläddra tillbaka ofta för att minnas att gud visst finns och han hjälper.


matt 7:8
ty den som ber, han får.

tjillevippen!
syster signe

o ljuva frälsning

"han gör vad de gudfruktiga begär. han hör deras rop och frälser dem."

svenska synonymer till ordet frälsa [frẹl:sa] : rädda, hjälpa, undsätta, bärga, värna, förlossa, återlösa, omvända, sätta i säkerhet, fria, skydda, bistå, väcka, friköpa, bevara, skona, förlossa, befria.


han hör dina rop, dina ord, dina viskningar.
och han frälser dig.
inte så tokigt va.

syster signe

förgänglighet och det

en människas dagar är som gräset, hon blomstrar som markens blommor.
vinden drar fram över dem och de är borta. deras plats känner dem inte längre.
men Herrens nåd varar från evighet till evighet.
ps. 103:15-16människor älskar till exempel krokusar. vi jublar nästan uti gränslösheten när de bryter fram. vi plockar, ser på, förevigar. men har redan glömt dem när vitsipporna blommar. tack gud att du aldrig kommer göra så med oss.

syster signe

ge mig nåt som känns

kent sa det.
jesus gav det.

poesi för den som är trött på ytlig kristenom och längtar efter the real shit.
bless you
syster signe

take a walk on ze wazzeh

om jag inte tror på vad gud kan göra kommer jag aldrig be honom om det.
om jag inte ber om det kommer det aldrig hända.
om det aldrig händer kommer jag aldrig tro på gud.

men vaarje gång jag ska ut och gå på vattnet är det samma visa. som. en. sten.
men gud, eftersom jag går ut med gummistövlar på,
är det kanske min tro då och inte du som är aningens svag?


syster signe

varma handen

be, så skall ni få
sök, så skall ni finna
bulta, så skall dörren öppnas


 

syster signe


good old naturmedicin

lyssnade på johnossi när jag cyklade till affärn idag. jag drog upp ljudet på ipoden och halsduken över näsan. kom fram till ica, trampande in, slängde ner mjölken i korgen, höjde lite på volymen, betalade i kassan med trummorna bankandes, låste upp cykeln med basen vibrerandes och cyklade över hjortenslätten med tonerna gormande i huvudet. då tar låten slut och det blir dödstyst i cirka tre sekunder. precis då väljer en liten fågel att kvittra till så där obarmhärtigt vårigt. det hugger till i hjärtat.

jag begraver mig i ljud, datorbrus, musik, biloljud, kylskåpsburr. men minst en gång i ibland försöker jag verkligen lämna alla tekniska saker hemma och vara en stund där det bara är tyst. inte för att jag är kristen, inte för att musik är synd och skam, inte för att jag blir en heligare människa av det. för att vi blir totalt galna om vi aldrig får ett stopp på alla inkommande ljud.

gör det. var i tystnad i naturens läten någon gång ibland. ta det som medicin.

 

medusin i rättan tid.
fridens läten!
syster signe

några dagar om året får man vara bitter också

jag slog upp tidningen i veckan och kunde knappt hitta en sida som inte proklamerade att den eländiga melodifestivalen kommer till stan i helgen. idag gick jag därför och hoppades att någon från sörmlands nyheter skulle komma fram till mig med dagens fråga och att den skulle vara: HEEEEJ! ska DUUU titta på MELODIFESTIVAAALEN i HELGEEEEN? för då skulle jag haft jag mitt svar redo. den korta versionen är att det skulle rimmat på hej.

men jag ska verkligen be gud om att ett bidrag vinner som har något klokt att säga svenska folket. gud har ju många att välja på där, man undrar om han satsar då på djupa och ödmjuke sean banan eller livsglada thorsten flinck - spännande spännande.

religion A

varför fastar kristna?

a) de har fått för sig att man måste lida lite extra under påsken för att jesus gjorde det
b) de måste lära sig att avstå från allt som är bra och trevligt här i livet.
c) de vill försöka vila ett tag från saker som kan ta fokus ifrån gud

nu har jag lagt upp det ganska snyggt tycker jag så att alla kan få mvg och aldrig mer behöver undra.

 

allt gott

syster signe


vårvindar friska

våren har kommit till stan. snoret rinner, halsar svider, ögonen får plötsligt kämpa i den bländande solen och allt annat vore ju bara fel. tack kära gud för smältande is och fågelsång. jag förstår typ ingenting av den överpoetiska texten i den här visan men det gör inget, lyssna ändå.


 

 

kärlek från
syster signe