arkiv.~


sjukvård är bara för mesar

jag vill vara en av dem med råtro, en freakin radikal monsterkristen med blood and fire. det ska inte gå en kvart utan att jag ränner ut på stan och ber gud hela en blind och sedan skriker omvänd dej och döper människan i stadsfontänen. allt ska jag göra utan att ta åt mig äran, och snart är hela bygden frälst. hade jag tänkt.
 
men det är jag inte. jag är jätteinte sån. jag försöker inte ens vara det längre - nu har jag närapå förlikat mig med mitt öde: att förbli feg och tråkig. jag uppsöker sjukhus när det gör ont, skaffar länsförsäkrningar när jag är orolig, ringer en vän när det är jobbigt och glömmer tacka gud när livet leker.
 
en bekant gammal farbror med svår sjukdom var rosenrasande för att någon sagt: om du hade mer tro för vad gud kan göra skulle du snart bli frisk. när han berättade det jag vart jag nästan sur tillbaka för jag tyckte det var ju så också.
 
gud är vårt fria alternativ. i bibeln blir jag aldrig uppmuntrad att gå till en läkare när jag är sjuk eller söka tröst hos andra när jag är ledsen. gud är lösningen vi har tillgång till, vår tro är förutsättningen för att nå den. en liten skopa mer radikal monsterkristenhet vill jag ha. nu.
 
tack och hej, syster signe
 
 

me and my pianostämmare

hade pianostämmaren på besök. det var bland det mer stimulerande jag varit med om. förstå grejen att sitta och lyssna på hur de skrumpna tonerna som stört oss så länge svajade till och drogs om till klinisk perfektion. snubben hade full koll och jag hade inte en aning. och resultatet av att låta nån annan göra jobbet blev såklart splendid.
 
nu slås jag av en fantastisk föraning att jag, att du- kan bli finstämd på det ostämda av gud - om vi vågar släppa taget om oss själva. dude. vilken underbar underbar tanke.  gud, när kan du komma?
 
peace- syster signe

ett brev

hej vänner.
jag satte mig och skrev ett brev till gud för ungefär två månader sedan. må detta brev bli till hjälp för någon annan. om inte så välkomnar jag dig bara in i mina mer privata tankar och hoppas att du är nådefull och god. kram syster signe
 
kära gud. jag vet inte varför. i fyra månader har jag bara varit utan lust. just som jag minns tonåren, kommer du ihåg den tiden, gud? innan allt hände, innan dig. men den här gången var det så annorlunda... jag visste ju om dig gud, men jag ville inte berätta mer om dig, ville inte smitta människor med min tro. jag har haft lust med allt annat, bara inte att stå för dig.
 
jag har inte velat prata om dig, har inte velat bry mig om dem som söker efter dig, jag har inte skrivit, inte stått upp för dig, jag har kompromissat och jag var bara tyst. kunde du känna min olust? kunde du känna hur jag samtidigt tyckte att det gjorde absolut ingenting?
 
det är många som pratat med dig om min tystnad, jag vet. och jag är så ledsen att du fått höra det på omvägar. jag skulle sagt något för längesedan gud, men jag ville inte. jag pratade med dig om allt annat, men inte hur jag kände egentligen. jag ville inte ha din hjälp. ville inte vara den där hypertaggade jesustjejen som går på tårna i iver för frälsningen. jag trivdes för bra i min fåtölj med min kaffekopp. jag trivdes, njöt, men kom ingenvart. jag har gått fem steg bakåt och jag vet inte hur jag ska kunna få tillbaka det jag hade. lusten. längtan att se människor förstå dig. jag vill resa mig men känner mig baktung. gud. jag ber att du öppnar mina ögon igen. ta mig tillbaka. dra mig närmare, för jag vet inte var jag är på väg längre.
 
min bön idag gäller mig själv och alla vänner därute som kämpar eller kämpat med viljan, lusten och modet att fortsätta berätta om hur fantastisk gud är. tack gud för ny kraft. för din obegränsade kärlek. tack för att vi inte har något annat alternativ än att stå upp för dig. egentligen. gud är god, vänner. allt gott.