arkiv.~


teologen får ordet

jag tror inte på ödet. det finns inte en mening med allt och allt är inte förutbestämt. gud vet om allt som varit och kommer, men han kommer aldrig lägga sig i hur det slutar, hur vi väljer att leva våra liv. den fria viljan är till för att kunna älska gud tillbaka, eller välja att skita fullständigt i honom.

men redan från början valde ju alla det senare. då sipprade också skiten in. från och med den dagen blev vi som olja i vatten. gud och vi flyter i samma skål men kan aldrig bli helt sammansmälta. gud är och var perfekt, men inte längre vi. vi blev sjuka, började överge, skada, mörda, lida och dö. guds tanke från början var att vi inte skulle dö alls, utan födas och leva för evigt i kärleksrus och lugn med gud. tack för det eva!

vår räddning är att gud fick nog och tog saken i egna händer. han gjorde det enkelt för oss, sa hörru det är lugnt, jag skiter i allt, jag blir människa och tar på mig ert dåliga val att strunta i mig, jag förlåter och glömmer, bara du kommer tillbaka till mig.

så nästa gång någon säger "hur kan gud låta människor dö och mörda varandra om han nu älskar oss". fråga istället hur människan kan välja att hellre dö och må bajs på tusen vis än att leva för evigt som guds eget barn. och hur gud kan fortsätta älska oss ändå.
syster signe

om att dväljas i det förgångna

utan profetiskt gåvointyg tror jag det finns något vår käre herre vill säga idag:

 
skit i det som varit
glöm det som kommer.
hörru vad gör du idag?
 kan jag hänga på eller?
puss gud
ring, klocka, ring!

yes nu är det dags igen. klockarna rang till bröllop och vi har susat söderut för att bevittna, slå klackarna i taket och böla ikapp. det är i sanning något visst med bröllop när man tror på ett äktenskap som skall hålla genom både glass och skit. tänk själv. hädanefter en kropp, ett hjärta, ett att dela och aldrig ge upp. så. hurra för kärleken, beslutet om att kämpa för den, och för att alltid återfinna den i varandra.


 


1 mosebok 2:24
och de två blir ettcheers!
syster signe


us

ikväll är min sista ungdomssamling i församlingen. underlighetsskalan exploderar bara jag tänker på det och därför låter jag bli. nu ägnar jag helt utan tillstånd en skvätt bilder åt att hylla de fantastiska och modiga, fina och älskade ungdomar jag fått systra åt i två år. tack och må gud välsigna er alla förevigt och lite till.


med kärlek
syster signedagens rebus
om du listar ut denna är du inte dum. om du inte klarart kan du fuska genom att läsa i bibeln också.

faaaaast, om du fuskar kommer du kanske inte till himlen... å aaandra sidan, om du INTE fuskar och läser bibeln kanske du går miste om gud och det bästa i ditt liv!! då är det nästan mitt fel om du inte fuskar, meeen om du chansar så har du fuskat och om du inte ... sketan! nu SÄGER jag rätt svar istället så slipper någon gå förlorad!

LÄRJUNGE. så!!
 
jag ska aldrig mer tävla mer er
ni bara luras


dagens outfit

det var länge sen jag visade dagens outfit, begriper inte hur ni klarat er. detta är vad jag har på mig idag, loveya puss.

barmhärtighet från jesus, 0 kr
hjälp från helig ande, 0 kr
förlåtelse från gud, 0 kr
kläder, 150 kr
rom 13:14
iklä er herren jesus kristus och inget annat bull (reds. anm)

peace
syster signe

vägskäl

jag befinner mig vid rikets slut, tonartshöjningen innan sista refrängen, de sista vemodiga raderna av en del i livet. här slutar sagan om ungdomsledaren i nyköping och bokens smaragdgröna pärmar slås igen. vad ska hända nu och vem ska jag bli, vart ska jag hän, vilken bok ska jag börja skriva på och med vilket slut. och hur börjar man om, med versaler, poetiskt, in medias res? jag vet ingenting. om framtiden vet jag bara att den kommer. och att jesus kommer gå framför hela vägen.

OCH att jag kommer ta en sväng på två år till kaggeholms fh i höst eftersom jag fick besked i veckan att jag kom in på journalistutbildningen!
hurra från
syster signe

ps jag kommer bli tidernas mest seriösa journalist


ente de de fiffigaste, erente de

med risk för att upprepa mig för jag vet inte vilken gång i ordningen måste jag bara utbrista i en glädjesuck över min församling. för det är verkligen som att leva i en andra stor familj. har du hört något annat måste det blivit något fel, för en riktig församling är ingen förening, det är en familj där syskonen tar hand om dig. på vackra dagar kan du återgälda det genom att vara samma stöd tillbaka, för du vet att på fula dagar skulle de gjort samma sak för dig.

idag tackar jag gud för er
syster signe

erase and rewind


 

 

syster signe


herre var skulle vi gå

det har stormat en del för syster signe på sista tiden, varpå bloggen varit lite igenbommad och jag har försökt hitta en plats i nyköping där det bara är tyst (och misslyckats), plockat vitsippor, sovit på gräsmattan, cyklat 65 varv runt stan, blivit matad med fika, skrivit en låt som går typ jesus, jesus, jesus, jesus, jesus, jesus, och hängt hos mina nya bästa vänner gun och carl.

även som kristen får man simma genom skit ibland. det är väl då vi vill ge upp om gud och söka oss till något som syns istället. något som är lite mer påtagligt och konkret och ger effekt på typ fyra sekunde max. men som petrus sa. var skulle vi annars gå än till jesus.


 vi hörs snart igen
kram syster signe

and I'm gonna hold you to it

gråtande kommer de
men jag tröstar dem och leder dem.
på en jämn väg där de inte snavar,
för jag dem
till strömmande vatten

jeremia 31:9

assåeh va göru på lördag

 jag har längtat efter nu på lördag i ett halvår
det kommer sjukt roligt!
välkommen med den stora plånkan

sesdärå!
syster signe